ГРОМАДСЬКА ДУМКА ЯК ДЖЕРЕЛО ТА СУБ’ЄКТ КОМУНІКАТИВНОГО ВПЛИВУ: ІНФОРМАЦІЙНО-ПОЛІТОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ - Слободян, С. І. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Досліджено взаємодії засобів масової комунікації і громадської думки, що на певному етапі не залежить ні від ЗМІ, ні від громадської думки, оскіль- ки останню лише належить сформувати. Це залежить передусім від політичної влади, політичних партій, ідеологічних установ, особливо в період їх легітимації, а також груп тиску і лобіювання, агентів впливу, які виступають у ролі комуніканта.