ЗАПРОВАДЖЕННЯ МАГДЕБУРЗЬКОГО ПРАВА НА ПОДІЛЛІ - Шумовська, К. Е.; Чайка, Н. Г. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Підвищення ефективності роботи органів місцевого самоврядування можливе завдяки переосмисленню значення Магдебурзького права на Поділлі, а також врахуванню міжнародного і вітчизняного досвіду з цієї проблеми. Адже це ще один крок на шляху до розвитку та посилення демократичних процесів у всіх сферах життєдіяльності суспільства і, зокрема, вдосконалення форм державного управління та місцевої влади в Україні.