Професійна стратифікація етнічних меншин України наприкінці ХІХ — на початку ХХ ст. - Лазарович, М. В. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Дослідження основних тенденцій виробничої зайнятості та суспільного поділу праці серед етносів України дало можливість з’ясувати рівень їхньої соціальної структурованості. Істотний вплив на професійну стратифікацію інонаціонального населення мала політика імперських урядів.