ПОЛІТИКО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ ФОРМУВАННЯ УКРАЇНСЬКОї МОДЕЛІ ДЕРЖАВНО-ЦЕРКОВНИХ ВІДНОСИН - Вахняк, Л. С. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Розв’язанню багатьох проблем у сфері державно-церковних відносин заважає відсутність у Церкви статусу юридичної особи. Передусім, це не дає можливості встановлювати відносини між Державою і Церквою як рівноправними суб’єктами. Надання Церкві статусу юридичної особи було б не тільки важливим кроком на шляху гармонізації вітчизняного завконодавства з європейським, а й змінило б характер державно-церковних відносин, підняло б їх на якісно новий рівень.