ОСНОВНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ПОЛІТИЧНОЇ КУЛЬТУРИ МОЛОДІ УКРАЇНИ - Погорєлова, І. С. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Політична культура сучасної української молоді має виразні ознаки фрагментовності і загалом має суперечливий характер: одночасно можуть проявлятися різні і навіть протилежні якості політичної культури молоді. На політичну культуру помітно впливає процес переходу від авторитарно-тоталітарного суспільнополітичного устрою до демократичної держави. Стан політичної культури молоді залежить від багатьох інших факторів: мікросередовища, ментальності, традицій,регіону та ін.