Вплив освіти на політичну культуру молоді - Чайка, Н. Г.; Шевченко, С. В. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Стан політичної культури суспільства залежатиме від участі молодих людей у суспільному житті країни, на що прямо впливає рівень освіти. Успіхи у справі економічної та політичної трансформації українського суспільства залежатимуть від темпів становлення нових економічних відносин і нової ідентичності, динаміки зміни поколінь, здатності суб’єктів політики до консолідації своїх зусиль. Від рівня політичної культури вирішальною мірою залежатиме здатність нашої держави увійти в коло цивілізованих держав Європи.