ПОЛІТОЛОГО-ЕТНОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ТИПОЛОГІЗАЦІЇ ТА ПРАКСЕОЛОГІЗАЦІЇ ФЕНОМЕНА ЕТНОПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ - ЗАГОРУЙ, Г. В. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Розроблені “контурні” основи теорії етнополітичної партії в якості праксеологічного різновиду і суб’єкт-репрезентанта абстрактно взятого етноменшинського народу в політичному житті багатонародної країни. У зіставлених координатах буття титульної політичної партії проаналізовано чотири типологічні характеристики етнополітичної партії: соціально-політична база, політична платформа, політична програма, політична ідеологія. Наведено короткий зміст історіології виникнення і розвитку феномена етнополітичної партії за роки існування суверенної України