Основні напрями теоретико-методологічного оновлення концепції політичної культури - Ротар, Н. Ю. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Сучасне теоретико-методологічне оновлення концепції політичної культури сприяє розробці об’єктивних критеріїв для проведення порівняльних досліджень щодо політичної поведінки в умовах специфіки різних політичних систем, створенню емпіричної бази, яка дає змогу встановлювати зв’язок між індивідуальною і груповою політичною поведінкою, соціально-політичним досвідом і традиціями, типовими для конкретної країни. Такий підхід відкриває широкі перспективи дослідження політичної культури в контексті здійснення політичного прогнозування.