ДЕЯКІ КОГНІТИВНІ ВИМІРИ СФЕРОГАЛУЗЕВОГО СПОСОБУ ДИНАМІЗАЦІЇ СУСПІЛЬНОГО РОЗВИТКУ: У ВИТОКІВ ПРОЦЕСУ КОНСТИТУЮВАННЯ АВТОРСЬКОЇ НАУКОВОЇ ДИСЦИПЛІНИ “СОЦІАЛЬНО-ПОЛІТИЧНА СФЕРОЛОГІЯ” - Варзар, І. М. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Ментально безцінна констатація одного з найбільш плідних моїх учителів у науці самоокреслилася в ролі давньолатинського punctum saliens — “найважливішої обставини”, “вирішального пункту” та “визначальної точки” [9, 503] в контексті усієї колізії з підготовки даної статті. А тому й саму статтю можна сприйняти і як своєрідну авторську сповідь-звіт, і як звід “досвідних порад” молодим науковцям. Дослідження проведено в ідейно-теоретичних координатах давно засадованого автором концептуально-мемуарного жанру. Її тема та проблематика ще не пройшли належних фаз “конфлікту інтерпретацій” (П. Рікер), — можливо, тому що досі мало хто замислюється над феноменом “спосіб динамізації суспільного розвитку” [умовно узятої до аналізу країни].