Експансіоністська геостратегія держав: теоретичні аспекти - Гольцов, А. Г. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Експансіоністська геостратегія держави спрямована на здобуття контролю над геопростором та його елементами. Вона має такі основні взаємопов’язані види: політична, воєнна, економічна (кредитно-фінансова, валютна, товарна, технологічна, комунікаційна), інформаційна, ідеологічна, цивілізаційна, культурна, релігійна, мовна, етнічна, демографічна. Експансіоністські геостратегії різняться за засобами, характером, інтенсивністю, типами середовища, географічними об’єктами експансії тощо.