ІНСТИТУТ ГЛАВИ ДЕРЖАВИ В УКРАЇНІ: РЕТРОСПЕКЦІЯ СТАНОВЛЕННЯ ТА ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА - КРАСНОГОР, О. В.; КЛІНОВА, І. Ю. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Починаючи з введення інституту Президента України, він перебуває в постійній динаміці та розвитку. Це є результатом відсутності в Україні достатнього досвіду функціонування інституту президента, що є об’єктивним, зважаючи на тривалий час відсутності самостійної Української держави. Слід здійснювати пошук такої моделі інституту Президента України, яка могла б забезпечити належне функціонування політичної, економічної, соціальної та інших сфер суспільного життя.