ОСВІТНЯ ПОЛІТИКА УРЯДУ НА ДОНЕЧЧИНІ НАПРИКІНЦІ ХІХ – НА ПОЧІТКУ ХХ СТ. - Боєва, Т. І. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Незалежна Україна потребує подальшого аналізу та акумуляції історичного досвіду освітньої політики. Освітня політика російського уряду характеризувалася потребою швидкого розвитку народної освіти та вірнопідданих кадрів. Висвітлено невідомі архівні документи щодо політики уря- ду Російської імперії у справі підготовки вчительських кадрів для народної освіти та практичного впровадження важливого досвіду.