Державно -правові проблеми реформування системи управління вищою освітою: зміст і способи їх розв’язання - Автенюк, О. А . (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Державне регулювання системи вищої освіти можна визначити як систему економічних, соціальних, правових, політичних і організаційних форм і методів дії держави на суб’єктів освітніх процесів, яка створює умови для реалізації ними тих цілей і завдань, які одночасно відповідали б як стратегічним інтересам держави, так і безпосереднім інтересам самих цих суб’єктів.