ІМПЕРСЬКА ГЕОПОЛІТИКА В СУЧАСНОМУ СВІТІ: ОСНОВНІ КЛАСИЧНІ ВИДИ - ГОЛЬЦОВ, А. Г. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Імперська геополітика могутньої держави спрямована на розширення геопросторової сфери політичного, економічного, культурного впливу, встановлення прямого чи латентного контролю над іншими країнами. Усередині держави імперська геополітика спрямована на забезпечення панування “центру” над регіонами та етнічними спільнотами. Основні класичні види імперської геополітики: політична, воєнна, економічна, ідеологічна, культурно-цивілізаційна, релігійна