Між детермінізмом та передбачуваністю: прогнозування в синергетиці - Ігнатуша, І. М. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Розглядаються методологічні принципи синергетики та їх значення для сучасного політичного прогнозування та політичного процесу. Розкривається суть синергетики — те, що вона дає загальні орієнтації і практичні рекомендації для здійснення наукового пошуку, а також для моделювання і прогнозування процесів, які відбуваються в складних соціальних системах.