Інформаційний тероризм як метод політичного керування в сучасній україні - Костюк, Т. О. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Свобода слова будь-якої держави належить до найбільших демократичних цінностей. Незалежна позиція журналістів під час збирання та розповсюдження інформації сприяє неупередженості та об’єктивному висвітленню подій. Погіршення ситуації у галузі інформаційної свободи в Україні за президентства В. Януковича відмічають і вітчизняні, і міжнародні експерти. Повсюдно йдеться про повернення цензури та використання владою ЗМІ як елементу впливу на політичну ситуацію в Україні.