Публічність та ефективність як ознаки легітимності політичної влади в Україні - Гаврилюк, Д. Ю. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Питання ефективності влади — це питання політичної відповідальності всіх її гілок, державних структур та посадовців усіх рівнів, а публічність — гарантія дієвого діалогу влади і громадян та підзвітність перших останнім. Зміни, що мають бути внесені до Конституції, повинні слугувати зміцненню цієї відповідальності, інакше вони втратять сенс. Реформування політичної системи доцільне тільки тоді, коли його наслідком буде підвищення добробуту народу