ПИТАННЯ ЗДІЙСНЕННЯ ДОСЛІДЖЕНЬ ПОЛІТИЧНОГО ЛІДЕРСТВА В УКРАЇНІ З УРАХУВАННЯМ ГЕНДЕРНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ - ЄВТУШЕВСЬКА, О. І.; СЛОБОДЯН, С. І. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Психологія, 2022)
У ході розгляду основних сучасних концепцій, що вивчають гендерні диспропорції лідерства, зокрема політичного лідерства, можна зробити такі висновки: 1) лідери-жінки не відрізняються від лідерів-чоловіків ні за лідерським стилем, ні за ефективністю своєї діяльності, ні за вербальною поведінкою; 2) щоб подолати гендерну диспропорцію, яка існує в Україні у вищих ешелонах влади та державному управлінні, необхідно враховувати гендерні особливості політичного лідерства; 3) сучасний політик для побудови оптимальної стратегії своєї поведінки, ефективного розв’язання політичних проблем повинен знати соціально-психологічну модель гендерної поведінки політичного лідера.