СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНИЙ КЛІМАТ ЯК ФАКТОР ПРОФЕСІЙНОЇ ІДЕНТИФІКАЦІЇ СТУДЕНТІВ ПЕДАГОГІЧНОГО КОЛЕДЖУ - МАРУ СИНЕЦЬ, М. М. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Психологія, 2024)
Особливість реформи шкільної освіти полягає в тому, що вона не обмежується змінами навчальних технологій, матеріальної бази та нормативного забезпечення, а ще й передбачає значну трансформацію функціональних ролей усіх учасників педагогічного процесу. При цьому відбувається зміщення акцентів у бік актуалізації особистості учнів, їхніх творчих можливостей, розвитку душевних, духовних сил тощо.