РОЛЬ КЕЙС-МЕТОДУ НАВЧАННЯ В МЕНЕДЖМЕНТ-ОСВІТІ - ДЯДЕЧКО, Л. П. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Психологія, 2024)
Загальновизнано, що високий рівень розвитку країн з ринковою економікою забезпечується якістю освіти, ефективністю науки та прогресивністю культури. В Японії, наприклад, економічне диво сталося незважаючи на бідність країни на природні ресурси і завдяки тому, що 80 % продуктивного багатства було зосереджено у формі людського капіталу - знаннях та кваліфікації працівників [1]. У забезпеченні такого багатства освіта посідає перше місце, тобто є основною умовою розвитку науки і культури. Але й культуру при цьому слід розглядати в широкому розумінні: як рівень розвитку виробництва та побутової інфраструктури, творчих сил і здібностей людини.