ІДЕОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ КРИПТОСИСТЕМИ ДЕРЖАВОТВОРЕННЯ: ЦИФРОВИЙ КЛЮЧ ШИФРУ В АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВИХ ІНТЕРЕСАХ СУЧАСНОГО КІБЕРСПОРТУ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32689/2617-9660-2020-4(10)-162-170

Ключові слова:

кіберзагрози, блокчейн, дистанційна освіта, криптосистема, ентропія, ідеологія, кіберпростір.

Анотація

За умов історичної циклічності глобальної фінансово-економічної кризи актуального значення набуває збереження державної таємниці як складової криптосистеми державотворення. Приділено увагу різновекторній багатоманітності криптосистеми державотворення як цифрового ключа шифру в адміністративно-правових інтересах сучасного кіберпростору, що є ентропійно невизначеним на рівні особи та інформаційного суспільства. Розкрито значення криптосистеми – це не просто конгломерат чи сукупність певних предметів, а приховане гармонійне поєднання елементів і зв’язків, яке творить нову контррозвідувальну якість контролю та координації з боку держави. Зазначено, що така латентна резонуюча інтегральність вважається найважливішою характеристикою криптосистеми. Приділено увагу квантовій переоцінці інформаційного капіталу у кіберсучасності як шифрового ключа багатоманітної правової криптосистеми. Показано, що саме дистанційна форма комунікації є затребуваною саме в період кризових ситуацій, зокрема поширення коронавірусу. Приділено увагу застосуванню можливостей активного цілеспрямованого використання глобальної інформаційної мережі, їх можливостей впливати на освітній, науковий та професійний шлях, а з ними і на історичний шлях України. Наголошено на актуальності розробки сучасного методичного й технічного забезпечення, впровадження інноваційних технологій дистанційної освіти у фахову підготовку майбутніх виробничих кадрів. З огляду на це, для розробки дієвого механізму протидії кіберзагрозам Україні варто взяти за приклад існуючу практику зарубіжних країн і міжнародної спільноти та привести її у відповідність до українських реалій. Окреслено суспільно-правову резонансність і значущість ідеологічної проблематики в криптосистемі державотворення як вимоги часу, що потребує безпекознавчої повноти її дослідження.

Посилання

Шаповаленко М. Нестабільна стабільність перехідних суспільств // М. Шаповаленко. – К: Контекст, 2001. – №7. – С. 2–3.

Макиавелли, Н. Избранные сочинения [Текст] / Н. Макиавелли. – Москва: Мысль. – 656 с.

Локк Дж. Опыт о человеческом разумении // Локк Дж. Соч.: в 3-х т. – М.: Мысль, 1985. – 312 с.

Холл М. П. Энциклопедическое изложение масонской, герметической, каббалистической и розенкрейцеровской символической философии. – Новосибирск: «Наука», РАН, 1997. – 690 с.

Рудницька О.П. Мистецтво у розвитку особистості: Монографія / За ред., передмова та післямова. Н.Г. Ничкало. – Чернівці: Зелена Буковина, 2006. – 224 с.

Ничкало Н.Г. Педагогічні і психологічні дослідження в Україні : проблеми і перспективні напрями / Н.Г. Ничкало // Сучасні інформаційні технології та інноваційні методики навчання у підготовці фахівців: методологія, теорія, досвід, проблеми: Зб. наук. пр. у 2-х частинах. – Ч. 1. – Київ-Вінниця : ДОВ Вінниця, 2002. – С. 16– 22.

Гуревич Р.С., Кадемія М.Ю. Інформаційно-телекомунікаційні технології в навчальному процесі та наукових дослідженнях : Навчальний посібник / Р. С. Гуревич, М. Ю. Кадемія. — Вінниця: ООО «Планер», 2005. — 366 с.

Курко М.Н., Лісовський П.М., Лісовська Ю.П. Криптологія : навч. посібник / М.Н. Курко, П.М. Лісовський, Ю.П. Лісовська. – К. :Видавничий дім «Кондор», 2020. – 248 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-06-24

Як цитувати

Лісовська, Ю. П. (2020). ІДЕОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ КРИПТОСИСТЕМИ ДЕРЖАВОТВОРЕННЯ: ЦИФРОВИЙ КЛЮЧ ШИФРУ В АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВИХ ІНТЕРЕСАХ СУЧАСНОГО КІБЕРСПОРТУ. Експерт: парадигми юридичних наук і державного управління, (4(10), 162-170. https://doi.org/10.32689/2617-9660-2020-4(10)-162-170

Номер

Розділ

СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ УПРАВЛІННЯ В ДЕРЖАВІ

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають