ВЕСТЕРНІЗАЦІЯ ЯК ПРОБЛЕМА АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВИХ НОРМ РЕГУЛЮВАННЯ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГЛОБАЛЬНОЇ КІБЕРЦИВІЛІЗАЦІЇ

Автор(и)

  • Юлія ЛІСОВСЬКА

DOI:

https://doi.org/10.32689/2522-4603.2020.1.3

Ключові слова:

вестернізація, дифузія, кібершахівниця, кіберінфраструктура, державна політика, ентропія.

Анотація

За сучасних умов епідеміологічної кризи дедалі вагомої актуальності набуває звернення до аксіологічного потенціалу філософії, права та міжнародних відносин. Розглянуто вестернізацію як квантову переорієнтацію, що містить у собі тотально-цифровий контроль модернізації, що сприяє формуванню нових наукових імперативів у сучасних умовах глобальної кіберцивілізації. Пропонується ентропійну особливість конвергенції як впливу на дифузію державної влади розглядати від атомарного рівня до мислячих систем як стратегічну перспективу якісного зростання самовизначених та саморегулюючих технологічних можливостей індивідуального і суспільного розвитку людини. Метою статті є теоретичне визначення та практичне дослідження вестернізації як електронно-тотального контролю щодо дифузії державної політики у сучасних умовах глобальної кіберцивілізації. Наукова новизна. У статті тотально-цифровий контроль щодо дифузії державної влади в системі інформаційного капіталу розглядається від атомарного рівня до мислячих систем як стратегічна перспектива якісного зростання самовизначених та саморегулюючих технологічних можливостей індивідуального і суспільного розвитку людини. Визначається, що ера унікальних перетворень фундаментальних першооснов людського життя, яка будує правову державу, дозволяє відкрити новий онтологічний, гносеологічний та аксіологічний вимір – кіберсучасність. Як висновок, у статті обґрунтовано вестернізаційні суб’єктори світової кібершахівниці, які не несуть юридичної відповідальності за свої дії перед суспільством, що підривають особливу роль правової держави в сфері кіберінфраструктурного забезпечення охорони здоров’я.

Посилання

Дєнєжніков С. Вплив nbic-конвергенції технологій на еволюцію антропосоціогенезу: виклики сучасності. Світогляд-Філософія-Релігія. Збірник наукових праць. Випуск 2. ДВНЗ «УАБС НБУ». Суми, 2012. С. 12.

Гальчинський А.С., Геєць В.М. Україна: наука та інноваційний розвиток. К.: Оранта, 2004. 166 с.

Інформаційно-аналітичний огляд впливу корупції на соціально-економічний стан українського суспільства та заходи боротьби з нею. Київ : «МП Леся», 2014. С. 73–74.

Циганков П.А. Теорія міжнародних відносин. М. : Прогрес, 2003. 234 с.

Лісовська Ю.П. Україна як правовий суб’єктор світової шахівниці: монографія. Київ : Видавничий дім «Кондор», 2020. 260 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-02-23

Як цитувати

ЛІСОВСЬКА, Ю. . (2022). ВЕСТЕРНІЗАЦІЯ ЯК ПРОБЛЕМА АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВИХ НОРМ РЕГУЛЮВАННЯ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГЛОБАЛЬНОЇ КІБЕРЦИВІЛІЗАЦІЇ. Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, (1 (59), 19-24. https://doi.org/10.32689/2522-4603.2020.1.3