ПРОВЕДЕННЯ СЕМІНАРСЬКОГО ЗАНЯТТЯ «ОСНОВИ ТРАДИЦІЙНОЇ ДІАГНОСТИКИ ПО ПУЛЬСУ» НА ЦИКЛІ З РЕФЛЕКСОТЕРАПІї У СТУДЕНТІВ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 227 «ТЕРАПІЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЯ»

Автор(и)

  • Геннадій ЧУПРИНА
  • Тарас ГУСЄВ
  • Ігор МАРЦЕНЮК
  • Ярослав СИБІРЯКІН https://orcid.org/0000-0002-5758-1577
  • Наталія СВИРИДОВА
  • Віталій СЕРЕДА

DOI:

https://doi.org/10.32689/2663-0672-2023-5-9

Ключові слова:

реабілітація, рефлексотерапія, семінарське заняття «Основи традиційної діагностики по пульсу», підготовка студентів за спеціальністю 227 «Терапія та реабілітація».

Анотація

Анотація. Ця стаття присвячена методології проведення семінарського заняття «Основи традиційної діагностики по пульсу» навчальної дисципліни рефлексотерапії у студентів за спеціальністю 227 «Терапія та реабілітація». В ній наведено теоретичні дані традиційної китайської медицини, на яких пульсова діагностика базується. Розібрано такі аспекти традиційної діагностики по пульсу: діагностика по позиціям пульсу, діагностика по властивостям пульсу. Мета. Розглянути особливості використання діагностики по пульсу, що можуть знайти застосування у практиці майбутніх фізичних терапевтів, ерготерапевтів. Наукова новизна. Вперше в нашій країні розглядається методика проведення семінарського заняття «Основи традиційної діагностики по пульсу» навчальної дисципліни рефлексотерапії у студентів за спеціальністю 227 «Терапія та реабілітація». Методи. Ми розглядаємо особливості використання діагностики по пульсу, що можуть знайти застосування у практиці майбутніх фізичних терапевтів, ерготерапевтів. Результати. В результаті проведення семінарського заняття «Основи традиційної діагностики по пульсу» навчальної дисципліни рефлексотерапії у студентів за спеціальністю 227 «Терапія та реабілітація» з’являться навики використання діагностики по пульсу, що можуть знайти застосування у практиці майбутніх фізичних терапевтів, ерготерапевтів. Висновки. Доцільно провести семінарське заняття «Основи традиційної діагностики по пульсу» навчальної дисципліни рефлексотерапії у студентів за спеціальністю 227 «Терапія та реабілітація», що може дати додатковий діагностичний підхід при діагностиці захворювань у роботі майбутніх фізичних терапевтів, ерготерапевтів.

Посилання

Свиридова Н., Чуприна Г., Парнікоза Т. [та ін.] Вибрані питання застосування методів рефлексотерапії у лікуванні больових синдромів [Посібник для лікарів-слухачів закладів (факультетів) післядипломної освіти]. K. : ТОВ «Тропеа», 2023. 202 с.

Свиридова Н., Морозова О., Чуприна Г. [та ін.] Рефлексотерапія : підручник за ред. Н. К. Свиридової, О. Г. Морозової. K. : ТОВ «Тропеа», 2023. Т. 4. 220 с.

Chinese acupuncture and moxibustion. Beijing: Foreign languages press, 1987. 554 p.

Chinese acupuncture and moxibustion. Sanghai : Publishing house of Sanghai University of TCM, 2002. 371 p.

Tago, K., Wang, H., Jin, Q. Classification of TCM Pulse Diagnoses Based on Pulse and Periodic Features from Personal

Health Data. In Proceedings of the Global Communications Conference (GLOBECOM), Wuhan, China, 6–8 July 2007.

Wang, L.; Shang, Q.Q., Wang, Y.Q. et al. Discussion on international standard of English translation for TCM pulse condition

name terms. / Chin. J. Inf. TCM 2017, 24, 5–8.

Yuan, H. Chinese Pulse Diagnosis; Elsevier Urban Fischer: München, Germany, 2009.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-01-09

Як цитувати

CHUPRYNA, G., GUSEV, T., MARTSENIUK, I., SIBIRYAKIN, Y., SVYRYDOVA, N., & SEREDA, V. (2024). ПРОВЕДЕННЯ СЕМІНАРСЬКОГО ЗАНЯТТЯ «ОСНОВИ ТРАДИЦІЙНОЇ ДІАГНОСТИКИ ПО ПУЛЬСУ» НА ЦИКЛІ З РЕФЛЕКСОТЕРАПІї У СТУДЕНТІВ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 227 «ТЕРАПІЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЯ». Сучасна медицина, фармація та психологічне здоров’я, (5(14), 52-55. https://doi.org/10.32689/2663-0672-2023-5-9

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають