ТРЕНДОВІ ІННОВАЦІЙНІ КОКТЕЙЛІ ЯК СПОСІБ ПРОМОЦІЇ БАРНИХ ЗАКЛАДІВ МІСТА КИЄВА
DOI:
https://doi.org/10.32689/2523-4536/77-22Ключові слова:
інноваційні коктейлі, міксологія, барна індустрія, сенсорний досвід, коктейльні трендиАнотація
Досліджено трендові інноваційні коктейлі як інструмент промоції барних закладів Києва, аналізуючи їхню роль у формуванні сучасної барної культури та залученні відвідувачів. Розглянуто ключові тенденції міксології, зокрема авторські коктейлі, молекулярну міксологію та експериментальні техніки. Окреслено, як використання унікальних інгредієнтів, креативного оформлення напоїв та сенсорних ефектів сприяє підвищенню конкурентоспроможності закладів та їхній популярності серед гостей. Проаналізовано вплив цифрового маркетингу, соціальних мереж та співпраці з інфлюенсерами на просування коктейльної культури та підвищення впізнаваності барних закладів Києва. Результати дослідження підкреслюють стратегічну роль інноваційних коктейлів як маркетингового інструменту, що сприяє зростанню популярності барних закладів, залученню нової аудиторії та розвитку барної культури Києва.
Посилання
Це 20 знакових коктейльних барів Києва. URL: https://nashkiev.ua/eat/tse-dvadtsyat-kokteilnih-bariv-kieva (дата звернення: 22.02.2025).
Пароль, будь ласка: найкращі секретні бари Києва. URL: https://tykyiv.com/establishments/u-gosti-do-volodariv-sheikera-top-7-kokteilnikh-bariv-kiieva/ (дата звернення: 22.02.2025).
13 напоїв – 13 знаків зодіаку: як смакують нові зіркові коктейлі від Talkies. URL: https://www.village.com.ua/village/food/food-promo/330299-bar-talkies (дата звернення: 23.02.2025).
Мистецький бар «Сюр» із кінопоказами й виставками біля Золотих воріт. URL: https://www.village.com.ua/village/food/food-news/335017-mistetskiy-bar-syur-z-kinopokazami-ta-vistavkami-u-tsentri-kieva (дата звернення: 23.02.2025).
У київському ЦУМі відкрився бар та магазин із коктейлями у пляшках. URL: https://hmarochos.kiev.ua/2025/01/09/u-kyyivskomu-czumi-vidkryvsya-bar-iz-koktejlyamy-u-plyashkah-foto/ (дата звернення: 23.02.2025).
5 нових закладів, які відкрились у Києві в січні 2025-го. URL: https://tykyiv.com/establishments/5-novikh-zakladiv-iaki-vidkrilis-v-kiievi-v-sichni-2025-go/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMImdzxhejZiwMVOoODBx0IpxRbEAMYASAAEgIgsvD_BwE (дата звернення: 23.02.2025).
Коктейлі, які придумали українські бармени. URL: https://www.village.com.ua/village/city/promo/285927-world_class_week (дата звернення: 24.02.2025).
Барні тренди 2025 року: розповідає Іван Рак, шеф-бартендер LoggerHead. URL: https://barout.media/news/siredmond2024/ (дата звернення: 24.02.2025).
Кожедубова Л.П. Барна справа: навчальний посібник. Київ : Науковометодичний центр ВФПО, 2023. 206 с.
Литвиненко Т.К. Новітні технології обслуговування у сфері ресторанного бізнесу. Київ : КНТЕУ, 2018. 215 с.
Ростовський В.С., Шаман С. М. Барна справа: підручник. Київ : Центр учбової літератури, 2017. 395 с.
Постова В.В. Особливості розвитку нових форматів закладів ресторанного господарства в Україні. Інфраструктура ринку. 2022. № 65. С. 98–103.
Tse 20 znakovykh kokteilnykh bariv Kyieva. [These Are 20 Iconic Cocktail Bars in Kyiv]. Available at: https://nashkiev.ua/eat/tse-dvadtsyat-kokteilnih-bariv-kieva (accessed February 22, 2025). (in Ukrainian)
Parol, bud laska: naikrashchi sekretni bary Kyieva. [Password, Please: The Best Secret Bars in Kyiv]. Available at: https://tykyiv.com/establishments/u-gosti-do-volodariv-sheikera-top-7-kokteilnikh-bariv-kiieva/ (accessed February 22, 2025). (in Ukrainian)
13 napoiv – 13 znakiv zodiaku: yak smakuiut novi zirkovi kokteili vid Talkies. [13 Drinks – 13 Zodiac Signs: How the New Starry Cocktails from Talkies Taste]. Available at: https://www.village.com.ua/village/food/food-promo/330299-bar-talkies (accessed February 23, 2025). ( (in Ukrainian)
Mystetskyi bar «Siur» iz kinopokazamy y vystavkamy bilia Zolotykh vorit. [The «Sur» Art Bar with Film Screenings and Exhibitions Near the Golden Gate]. Available at: https://www.village.com.ua/village/food/food-news/335017-mistetskiy-bar-syur-z-kinopokazami-ta-vistavkami-u-tsentri-kieva (accessed February 23, 2025). (in Ukrainian)
U kyivskomu TsUMi vidkryvsia bar ta mahazyn iz kokteiliamy u pliashkakh. [A Bar and a Bottled Cocktail Shop Have Opened in Kyiv's TSUM]. Available at: https://hmarochos.kiev.ua/2025/01/09/u-kyyivskomu-czumi-vidkryvsya-bar-iz-koktejlyamy-u-plyashkah-foto/ (accessed February 23, 2025). (in Ukrainian)
5 novykh zakladiv, yaki vidkrylys u Kyievi v sichni 2025-ho. [5 New Venues That Opened in Kyiv in January 2025]. Available at: https://tykyiv.com/establishments/5-novikh-zakladiv-iaki-vidkrilis-v-kiievi-v-sichni-2025-go/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMImdzxhejZiwMVOoODBx0IpxRbEAMYASAAEgIgsvD_BwE (accessed February 23, 2025). (in Ukrainian)
Kokteili, yaki prydumaly ukrainski barmeny. [Cocktails Created by Ukrainian Bartenders]. Available at: https://www.village.com.ua/village/city/promo/285927-world_class_week (accessed February 24, 2025). (in Ukrainian)
Barni trendy 2025 roku: rozpovidaie Ivan Rak, shef-bartender LoggerHead. [Bar Trends of 2025: Ivan Rak, Head Bartender of LoggerHead, Shares Insights]. Available at: https://barout.media/news/siredmond2024/ (accessed February 24, 2025). (in Ukrainian)
Kozhedubova L. P. (2023) Barna sprava: navchalnyi posibnyk [Bar business: training manual]. Kyiv: Naukovometodychnyi tsentr VFPO, 206 p. (in Ukrainian)
Lytvynenko T. K. (2018) Novitni tekhnolohii obsluhovuvannia u sferi restorannoho biznesu [New technologies of service in the restaurant business]. Kyiv: KNTEU, 215 p. (in Ukrainian)
Rostovskyi V. S., Shaman S. M. (2017) Barna sprava: pidruchnyk [Bar business: a textbook]. Kyiv: Tsentr uchbovoi literatury, 395 p. (in Ukrainian)
Postova V. V. (2022) Osoblyvosti rozvytku novykh formativ zakladiv restorannoho hospodarstva v Ukraini [Features of the development of new formats of restaurant establishments in Ukraine]. Infrastruktura rynku. no. 65. pp. 98–103. (in Ukrainian)