ЕКОНОМІЧНА КОН’ЮНКТУРА І ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ РИНКУ ПРОДОВОЛЬСТВА

Автор(и)

  • Н. І. Новальська Міжрегіональна Академія управління персоналом

Анотація

Розглянуто питання стану внутрішньому ринку продовольчих товарів в Україні. Визначено його взаємозв’язок із питанням забезпечення продовольчої безпеки. Проаналізовано кількісні і якісні характеристики пропорцій попиту і пропозиції продовольчих товарів на внутрішньому ринку України. Зокрема, наведено характеристику набору продуктів харчування і рівень задоволення нормативної потреби за основними видами продуктів харчування, розглянуто баланси продовольчих ресурсів України. Висвітлено тенденції експортно-імпортних відносин.

Посилання

Аграрний сектор економіки України (стан і перспективи розвитку) / [М. В. Присяжнюк та ін.]; за ред. М. В. Присяжнюка, В. М. Зубця, П. Т. Саблука, В. Я. Месель-Веселяка, М. М. Федорова. Киев: ННЦ ІАЕ, 2011, 1008 с.

Експорт та імпорт продукції аграрного сектора економіки: стан та тенденції / [С. М. Кваша та ін.]; за ред. С. М. Кваші. К., ННЦ ІАЕ, 2013. 80 с.

Новальська Н. І. Науково-методичні основи регулювання структури агропромислового виробництва: дис. … канд. екон. наук: 08.02.03. / Новальська Надія Іванівна. Київ, 2002, 163 с.

Статистичний збірник “Баланси та споживання основних продуктів харчування населенням України” / відп. за вип. О. М. Прокопенко. Київ: Держ. служба статистики України, 2018. 59 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-10-28