ОПТИМІЗАЦІЯ ВПЛИВУ РЕГІОНАЛЬНИХ СТРУКТУР УПРАВЛІННЯ НА СТАЛИЙ РОЗВИТОК ІНДУСТРІЇ ТУРИЗМУ ТА ГОСТИННОСТІ: МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32689/2523-4536/69-9

Ключові слова:

регіональні структури управління, сталий розвиток, міжнародний досвід, туризм, готельно-ресторанний бізнес, оптимізація, цілі сталого розвитку, колаборація, навчання протягом усього життя (lifelong learning)

Анотація

Метою статті є аналіз можливих проблем, вивчення зарубіжних практик та розробка рекомендацій щодо оптимізації змісту, форм, методів і інструментів взаємодії регіональних структур управління з представниками індустрії туризму і гостинності на шляху до сталого розвитку. Актуальність теми дослідження пов'язана з високою соціально-економічною та екологічною значимістю впровадження концепції сталого розвитку з точки зору забезпечення довгострокового благополуччя усієї світової спільноти. Аналіз наявних проблем, з якими стикається туристичний та готельно-ресторанний бізнес на шляху до впровадження стійких практик, дозволив зробити висновок про необхідність колаборації місцевого самоврядування, корпорацій та закладів освіти з метою створення освітніх продуктів формату lifelong learning (освітніх курсів, вебінарів, майстер-класів, сертифікатних програм тощо). Тематика таких освітніх продуктів має бути спрямована на підвищення обізнаності представників туристичного та готельно-ресторанного бізнесу про цілі сталого розвитку та практичні шляхи їх досягнення.

Посилання

Thomsen C. Sustainability (World Commission on Environment and Development Definition). Encyclopedia of Corporate Social Responsibility / eds. S. Idowu, N. Capaldi, L. Zu, A. Gupta. Berlin, Heidelberg: Springer, 2013. DOI: https://doi.org/10.1007/978-3-642-28036-8_531

Tumbo O. Concepts of Sustainable Development in the Tourism and Hospitality Industry. Munich : GRIN Verlag, 2014.

Jones P., Hillier D., Comfort D. The Sustainable Development Goals and the Tourism and Hospitality Industry. Athens Journal of Tourism. 2017. Vol. 1. Iss. 1. P. 7–18. DOI: https://doi.org/10.30958/ajt.4.1.1

Dredge D., Ford E., Whitford M. Managing local tourism: Building sustainable tourism management practices across local government divides. Tourism and Hospitality Research. 2011. Vol. 11, P. 101–116.

Berry S., Ladkin A. Sustainable tourism: a regional perspective. Tourism Management. 1997. Vol. 18. Iss. 7. P. 433–440. DOI: https://doi.org/10.1016/S0261-5177(97)00053-8

Report of the World Commission on Environment and Development: Our common future. United Nations General Assembly. 1987. URL: https://sustainabledevelopment.un.org/content/documents/5987our-common-future.pdf

Sustainable Development. UNWTO. URL: https://www.unwto.org/sustainable-development

United Nations Development Programme. Strategic Plan 2022-2025. UNDP. 2021. URL: https://www.undp.org/sites/g/files/zskgke326/files/2021-09/UNDP-Strategic-Plan-2022-2025_1.pdf

Sustainable Development Report. Ukraine. 2022. URL: https://dashboards.sdgindex.org/profiles/ukraine

Sustainable Development Report 2022. From Crisis to Sustainable Development: the SDGs as Roadmap to 2030 and Beyond. Cambridge University Press. 2022. URL: https://s3.amazonaws.com/sustainabledevelopment.report/2022/2022-sustainable-development-report.pdf

Thomsen, C. (2013). Sustainability (World Commission on Environment and Development Definition). In: Idowu, S.O., Capaldi, N., Zu, L., Gupta, A.D. (eds). Encyclopedia of Corporate Social Responsibility. Berlin, Heidelberg : Springer. DOI: https://doi.org/10.1007/978-3-642-28036-8_531

Tumbo, O. (2014). Concepts of Sustainable Development in the Tourism and Hospitality Industry. Munich : GRIN Verlag.

Jones, P., Hillier, D., Comfort, D. (2017). The Sustainable Development Goals and the Tourism and Hospitality Industry. Athens Journal of Tourism. 2017. Vol. 1. Iss. 1. P. 7–18. DOI: https://doi.org/10.30958/ajt.4.1.1

Dredge, D., Ford, E., & Whitford, M. (2011). Managing local tourism: Building sustainable tourism management practices across local government divides. Tourism and Hospitality Research. Vol. 11. P. 101–116.

Berry, S., Ladkin, A. (1997). Sustainable tourism: a regional perspective. Tourism Management. Vol. 18. Iss. 7. P. 433–440. DOI: https://doi.org/10.1016/S0261-5177(97)00053-8

United Nations General Assembly. (1987). Report of the World Commission on Environment and Development: Our common future. Available at: https://sustainabledevelopment.un.org/content/documents/5987our-common-future.pdf

Sustainable Development. UNWTO. Available at: https://www.unwto.org/sustainable-development

United Nations Development Programme. Strategic Plan 2022-2025 (2021). UNDP. Available at: https://www.undp.org/sites/g/files/zskgke326/files/2021-09/UNDP-Strategic-Plan-2022-2025_1.pdf

Sustainable Development Report. Ukraine. (2022). Available at: https://dashboards.sdgindex.org/profiles/ukraine

Sustainable Development Report 2022. From Crisis to Sustainable Development: the SDGs as Roadmap to 2030 and Beyond. (2022). Cambridge University Press. Available at: https://s3.amazonaws.com/sustainabledevelopment.report/2022/2022-sustainable-development-report.pdf

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-04-06

Номер

Розділ

РОЗВИТОК ПРОДУКТИВНИХ СИЛ І РЕГІОНАЛЬНА ЕКОНОМІКА