ОСОБЛИВОСТІ ТА СТРУКТУРИЗАЦІЯ ЕКОНОМІЧНОЇ МОДЕРНІЗАЦІЇ ТВАРИННИЦТВА

Автор(и)

  • В. В. Лаврук Подільський державний аграрно-технічний університет

Анотація

Обґрунтовуються теоретичні підходи до визначення сутності економічної модернізації та вказуються основні вимоги до її проведення. Виокремлено хронологічні періоди економічного розвитку модернізаційних процесів у країні та визначено їхню роль у розвитку тваринництва. З’ясовано, що основною ознакою модернізації є її ефективна структура, а найважливішими характеристиками - інноваційність і конкурентоспроможність. Виділено основні проблеми, що перешкоджають впровадженню економічної модернізації у тваринництві. Доведено, що існування ефективного виробничого процесу на інноваційній основі сприяє створенню структурної модернізації, яка забезпечує зростання рівня конкурентоспроможності тваринництва. Відповідно до проведеного дослідження запропоновано основні напрями здійснення модернізації тваринництва.

Посилання

Біла С. О. Державне управління структурно-інноваційним зрушенням в економіці України // Вісн. Укр. Академії держ. упр. при Президентові України. 2000. № 4. С. 66–78.

Бокарев Ю. П. Теории модернизации и экономическое развитие // Вестн. РГГУ. Серия: экономика. 2009. № 3. С. 14–25.

Геєць В. Ліберально-демократичні засади: курс на модернізацію України // Економіка України. 2010. № 3. С. 4–20.

Іванюта В. Ф. Регіональна стратегія підприємництва в умовах євроінтеграції: монографія. К.: Центр учбової л-ри, 2008. 310 с.

Стратегічні виклики XXI століття суспільству та економіці України / за ред. В. М. Геєця, В. П. Семиноженка, Б. Є. Кваснюка. К.: Фенікс, 2007. В 3 т. Т. 1. 544 с.

Шубравська О. В. Напрями, тенденції та ризики інноваційних трансформацій агропродовольчого розвитку // Інноваційні трансформації аграрного сектора економіки: колект. моногр. / О. В. Шубравська, Л. В. Молдаван, Б. Й. Пасхавер та ін.; за ред. О. В. Шубравської. К.: Ін-т екон. та прогнозув. НАН України, 2012. С. 25–53.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-09-15