ВПРОВАДЖЕНЯ МЕДІАЦІЇ В ГАЛУЗІ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ В УКРАЇНІ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32689/2617-2224-2019-5(20)-85-96

Ключові слова:

медіація, переговори, метод, позасудовий спосіб, процедура медіації, рішення суду, вирішення спорів, законність, закон

Анотація

Розглянуто основи державно-правового регулювання медіації. Визначено та сформовано за певними критеріями у доктрині цивільного пра- ва напрями та підходи до означення поняття захисту цивільних прав і охоро- нюваних законом інтересів, висвітлено їх різнорідний та спільний характер для вироблення цілісного уявлення про способи розуміння зазначеного по- няття та їх класифікація, а також викладено оптимальні методологічні осно- ви для визначення поняття захисту цивільних прав та охоронюваних зако- ном інтересів.

Розглянуто правову модель медіації, а також підходи до побудови струк- тури медіації та медіаційних процесів. Проаналізовано методологічні засади регулювання медіації та їх реалізацію у сьогоденні. Визначено сфери засто- сування медіації. Змодельовано модель медіації. Встановлено, що в сучас- ний період визнаним є положення, та доведено, що медіація — це процес спільного врегулювання та вирішення конфліктів. Головними її складови- ми є певні тенденції запровадження медіації в світі, відповідні їм законо- мірності і пов’язані з ними принципи. Запровадження медіації відповідно до вимог, що випливають із розроблених закономірностей і принципів, цілком залежить від конфліктуючих сторін. Обґрунтовано, що тенденції розвитку медіаційної угоди визначаються розвитком і функціонуванням державного регулювання та соціальними процесами в суспільстві. Але го- ловним фактором, що впливає на запровадження медіації, є державно-пра- вова система, яка віддзеркалює всі явища, що відбуваються у державі та за її межами.

Визначено, що медіація є тією рушійною силою, яка націлена на вирішен- ня спорів. Оптимальною методологічною підставою для визначення поняття захисту цивільних прав та законних інтересів буде така її інтегративна пра- вова модель, що ґрунтуватиметься на захисті цивільних прав і охоронюваних законом інтересів як державно-правовому інституті, який має існувати на межі процесуального права, містити норми приватного і публічного права, а відповідно, враховувати матеріальні й процесуальні аспекти захисту ци- вільних прав та охоронюваних законом інтересів і охоплювати матеріальні, процедурні й процесуальні його елементи, а також поєднувати статичний і динамічний стани захисту.

Тому в державно-правовій системі потрібно розвивати й успішно застосо- вувати для досягнення мирного регулювання спорів.

Посилання

Новий Формат інтернет-видання “Задача медиатора — моделировать возможные пути решения конфликта”, Олег Горецкий, 20.06.2019.

Рождер Фішер, Вільям Юрі. Шлях до Так. Як вести переговори, не здаючи позицій. Книголав, 2016.

Газета Закон і Бізнес. “Чому в українських перемовників не може бути єдиної самоврядної органі- зації” Тамара Воліна В., 29 (1431) 27.07—02.08.2019.

Верховна Рада України. Інформа- ційне наповнення – Відділ баз да- них нормативно-правової інформа- ції [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/239/2019-рп

Незалежний інформаційний бізнес- портал MIND “Від сьогодні спро- щено врегулювання міжнародних спорів за результатами медіації” 07.08.2019.

Інформаційний портал Uteka.ua [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://uteka.ua/ua/publication/news-14-novosti-zakonodatelstva-1-uproshhenno-uregulirovaniemezhdunarodnyx-sporov-porezultatam-mediacii?from=balance.ua

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-12-29

Як цитувати

Каршиєва, А. (2020). ВПРОВАДЖЕНЯ МЕДІАЦІЇ В ГАЛУЗІ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ В УКРАЇНІ. Публічне урядування, (5 (20), 85-96. https://doi.org/10.32689/2617-2224-2019-5(20)-85-96