ПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА ТА ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ОБЛІКОВИХ ПРАЦІВНИКІВ ЯК ВАЖЛИВИЙ ЧИННИК ЇХ ФІЗИЧНОГО ТА ПСИХІЧНОГО ПРИСТОСУВАННЯ ДО ВИМОГ СУЧАСНОЇ ГЛОБАЛІЗОВАНОЇ ЕКОНОМІКИ ТА ВПЛИВУ КРИЗОВИХ ЯВИЩ

Автор(и)

  • Г. І. Скиба Міжрегіональна Академія управління персоналом
  • О. В. Цімошинська Міжрегіональна Академія управління персоналом

Анотація

Акцентовано увагу на тому, що в умовах нестабільної ринкової економіки важливого значення набувають організаційно-економічні аспекти навчання працівників бухгалтерії. Швидке старіння знань, умінь і навичок, постійні зміни в законодавстві та стрімкий розвиток комп’ютерних технологій спонукають підприємства постійно підвищувати професійний рівень своїх облікових працівників, оскільки це є одним із найважливіших факторів затребуваності людини на ринку праці, а також її ефективної роботи на виробництві. Економічні кризи негативно позначилися на кількісних і якісних показниках професійного навчання та підвищення кваліфікації всіх працівників і облікових кадрів зокрема. З’ясовано, за яких умов доцільно здійснювати післядипломне педагогічне навчання працівників у формі курсового та індивідуального навчання. Визначено, що одним із шляхів підвищення професійного рівня бухгалтерських кадрів і престижу облікової професії є сертифікація. Розкрито особливості проведення сертифікації, її кваліфікаційні рівні та встановлено переваги сертифікованих бухгалтерів як для їх працевлаштування, так і для їх належного психофізичного стану в глобальній економіці.

Посилання

Положення про професійне навчання кадрів на виробництві // Праця і зарплата. 2001. № 16. С. 6–9.

Кодекс етики професійних бухгалтерів // Сайт МФУ. URL: www.minfin.gov.ua

Міжнародні стандарти аудиту. Кодекс етики Міжнародної федерації бухгалтерів. ICAR. Київ. 2000. 699 с.

Бутинець Ф. Ф. Бухгалтерський облік в Україні. Міфологія. Частина 2. Житомир: ЖДТУ, 2003. 524 с.

Кирейцев Г. Г. Глобализация экономики и унификация методологии бухгалтерского учета: научный доклад на 6-й Международной конференции, Житомир, 18–19 октября 2007 г. ЖГТУ, 2007. 68 с.

Петрова Т. Професійний розвиток працівників: проблеми стимулювання персоналу та заінтересованості роботодавців // Україна: аспекти праці. 2010. № 2. С. 26–34.

Сопко В. В. Бухгалтерський облік в управлінні підприємством: навч. посіб. Київ: КНЕУ, 2006. 540 с.

Якість трудового потенціалу та управління трудової сферою в Україні: соціальна експертиза: монографія / О. І. Амоша та ін. Донецьк: НАН України, 2006. 208 с.

Щёкин Г. В. Основы кадрового менеджмента: учебник. 5-е изд., стереотип. К.: МАУП, 2004. 280 с.

Чижевська Л. В. Бухгалтерський облік як професійна діяльність: теорія, організаія, прогноз розвитку: монографія. ЖДТУ, 2007. 528 с.

Holovatyi M. Unity of science and education as a paradigmatic way of development of economy and social sphere: The conceptual aspect // Economic Annals-XXI. 2016. 159 (5–6). P. 6–9. doi:10.21003/ea.V159-01

Holovatyi M. Spontaneous mass behavior: Psychological aspects in the context of social and economic circumstances // Economic Annals-XXI. 2015. 155 (11–12). P. 29–32.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-12-25