ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД У СФЕРІ ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ ТА МОЖЛИВІСТЬ ЙОГО ВИКОРИСТАННЯ В УКРАЇНІ

Автор(и)

  • Олександр Мельник

Ключові слова:

протидія корупції, проблема боротьби з корупцією, зарубіжний досвід у сфері боротьби з корупцією

Анотація

У статті проведено дослідження зарубіжного досвіду у сфе- рі протидії корупції та оцінено можливості його використання на теренах України. Показано, що проблема боротьби з корупцією не може бути вирі- шена лише за рахунок створення нових організаційних форм, надзвичайних і каральних заходів. Таким чином, потрібне усвідомлення цього явища як та- кого, що має економічну, політичну, етичну, управлінську та правову ознаки.

Посилання

Борисов В. Громадянське суспіль- ство та питання подолання коруп- ції / В. Борисов, О. Кальман // Вісн. академії правових наук. — 2005. — № 2. — С. 168–173.

Державна служба та проблеми бо- ротьби з корупцією // Держ. упр., держ. служба і місцеве самовря- дування: монографія / кол. авт.; за ред. О. Ю. Оболенського. — Хмельницький: Поділля, 1999. — 570 с.

Камлик М. І. Корупція та службова злочинність — тенденції розвитку [Електронний ресурс] / М. І. Кам- лик // Боротьба з організованою злочинністю і корупцією (теорія і практика). — 2007. — № 17; Міжві- домчий науково-дослідний центр. — Режим доступу: mndc.naiau.kiev.ua/Gurnal/4text/4_24.htm

Камлик М. І. Проблеми боротьби з корупцією та напрями протидії / М. І. Камлик // Боротьба з орга- нізованою злочинністю і корупці- єю (теорія і практика). — 2002. — № 6. — С. 20–27.

Камлик М. І. Корупція в Україні / М. І. Камлик, Є. В. Невмержиць- кий. — К.: Знання, КОО, 1998. — 187 с.

Кауфман Д. Корупція в тумані дво- значності / Д. Кауфман // Політика і час. –1998. — № 5. — С. 21–25.

Колотило О. О. Боротьбу з коруп- цією — на конституційну основу / О. О. Колотило // Уряду України. Президенту, законодавчій, виконав- чій владі. Суд в Україні: боротьба з корупцією, організованою злочин- ністю і захист прав людини: аналі- тичні розробки, пропозиції наук. та практ. працівників. — К., 1999. — Т. 12. — С. 270–273.

Корупція в Україні та світі: опиту- вання, дослідження та публікації: зб. матеріалів на тему: корупція, партнерство за прозоре суспіль- ство. — К., 2000. — 134 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-09-28

Як цитувати

Мельник, О. (2016). ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД У СФЕРІ ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ ТА МОЖЛИВІСТЬ ЙОГО ВИКОРИСТАННЯ В УКРАЇНІ. Публічне урядування, (3 (4), 93-100. вилучено із http://journals.maup.com.ua/index.php/public-management/article/view/717