ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ІНЖИНІРИНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ: МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32689/2617-9660-2021-2(14)-254-263

Ключові слова:

інжиніринг, інжинірингова діяльність , Європейський Союз, Сполучені Штати Америки, проєкт, державна політика, комерціалізація.

Анотація

Наразі інжинірингова діяльність є усталеним механізмом оптимізації управління інвестиційними проектами в країнах – членах Європейського Союзу та у Сполучених Штатах Америки, адже дозволяє підвищувати економічну компетентність, ефективність реалізації проектів та, як наслідок, ринково-економічну позицію на міжнародній арені. Державне регулювання інжинірингу в Європі координує та визначає основні аспекти його розвитку, забезпечуючи її відповідність закону та наявність прозорих інвестиційних фондів. Натомість, у Сполучених Штатах Америки більша увага приділяється способам укладення контрактних угод на виконання цільових архітектурно-будівельних та інших комерційних проєктів. В той же час, міжнародний державно-управлінський досвід у сфері інжинірингу дозволяє визначити його практичне підґрунтя, специфіку формування державно-управлінського апарату взаємодії держави і приватного сектору. Досвід Європи та Америки дозволяє актуалізувати функціональне та системне призначення інжинірингу, його тенденції розвитку та стилістику державного регулювання. На додаток, роль інжинірингу та потреба в його ефективному врегулюванні зумовила необхідність детального ретроспективного аналізу цього виду діяльності. Актуальним є визначення його розуміння урядами країн – членів Європейського співтовариства та Сполученими Штатами Америки. Не менш важливо виокремити соціально-наукові та фінансово-економічні зміни, що супроводжують даний процес. Акцент на пошукові інструментів підвищення прогресивності капіталовкладень та строків виконання інвестиційних проектів за участі інжинірингових компаній у країнах Європи та Сполучених Штатах Америки виступає ще одним предметом дослідження. Окрім того, стан інжинірингу є дотичним до науково-теоретичної та практично-урядової компоненти державного управління. Через це особливої значущості набуває вивчення взаємодії між науковцями та державно-управлінським апаратом як у Європейському Союзі, так і в Сполучених Штатах Америки. Успішна реалізація владно-урядової інжинірингової політики є поєднанням теоретично-практичної та державно-наукової.

Посилання

R. J. Harrington, Universities Power Engineering Conference, Galway, Ireland, September 1994.

Лозовський Л. Ш. Універсальний бізнес-словник / Л. Лозовський, Б. Рейзберг, А. Ратновський, 1997. –– 632 с.

ASME : The American Society of Mechanical Engineers (Setting the Standard) // Режим доступу : https://www.asme.org

Champy J. X-Engineering the Corporation: Reinventing Your Business in the Digital Age (WBB, 2002). – 240 p.

Ситник О. Досвід інжинірингової діяльності в сучасному економічному просторі / О.Б. Ситник, 2013. – c. 104 – 116.

Кащишин В. Передумови формування потреби підприємств в інжинірингових послугах впровадження нових технологій / В.М. Кащишин, 2013 .– с. 56 – 60.

Квактун О. Сучасний стан світового ринку інжинірингових послуг / О. Квактун, Я. Лисенко, 2013 .– С. 24 –32.

Панченко Є. Економічна енциклопедія у трьох томах // ред. С. В. Мочерний, Т.1, 2000. – 864 с.

Зовнішньоторгова енциклопедія : під ред. С. Долгова (Москва, 2011).–– 447 с.

Непомнящий О. М. Аналіз сучасного стану фінансування міжнародними фінансовими організаціями інвестиційних проектів в Україні / О. М. Непомнящий, Ю. Г. Прав // Інвестиції: практика та досвід. – 2016. – № 19. – С. 72-76. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ipd_2016_19_17

Marusheva О.А. Special aspects of the structure of the state mechanism of legal regulation of socio-economic relations in construction with respect to highly developed countries, members of the European Union. News of science and education. 2019. № 3(64) 2019. P.26-33.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-27

Як цитувати

Непомнящий, О. М. (2021). ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ІНЖИНІРИНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ: МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД. Експерт: парадигми юридичних наук і державного управління, (2(14), 254-263. https://doi.org/10.32689/2617-9660-2021-2(14)-254-263

Номер

Розділ

ФУНКЦІОНУВАННЯ І РОЗВИТОК МЕХАНІЗМІВ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ